TORSDAG 2017.09.07 BETYDER HÖSTSÄSONGSPREMIÄR FÖR MOONBUS CLUB. DETTA TILL ÄRA BJUDER VI IN KONSTELLATIONEN SOM INLEDDE PREMIÄRSÄSONGEN NÄMLIGEN SKRONK! HUSBANDET MOONIVERSE TOLKAR DENNA KVÄLL TEXTER AV TOMAS TRANSTRÖMER.
DESSUTOM KOMMER VÄRLDARNA MÖTAS NÄR SKRONK OCH MOONIVERSE MÖTS I ETT GEMENSAMT JAM!

OBS1: Kom i tid – första akt kort efter öppnande!
OBS2: Vi är numera på KoM Musik & Bar

SKRONK är en spännande konstellation bestående av Jan Hidgård på saxofon och Johnny Larsson på gitarr (är förutom musiker också poet). Själva presenterar de sig så här: ”Improvisationer, jazz & noise” och när de postade sin inspelning ”Harmonilära” beskev de det verket som ”skränigare än någonsin, men säg den olycka som varar för evigt”. För oss är det inte bara skränigt utan ett konstnärskap du bör ta del av! Skronk framträdde på premiären av Moonbus Club 2017.05.02 och nu på premiären av höstsäsongen känns det kul att åter inleda med dessa ljudvridare! Ett smakprov från deras kanal på Soundcloud nedan. De finns även på Youtube: http://tinyurl.com/skronkMOONIVERSE
, husbandet, lär denna gång tematiskt delvis utgå från vissa av TOMAS TRANSTRÖMERS texter. Mooniverse i grunden en duo bestående av Mari Åkerblom (vokalkonstnär, pianist, ljudexperimentkonstnär, kompositör) och Ulrik Claesson (gitarr, bas, kompositioner och diverse ljudexperiment) men ofta i samarbete med Henrik Wartel den för många välbekanta trummisen, så även denna kväll.
Mooniverse testar vid varje framträdande nya vinklingar med målet att få till högspänningsfält i NUET.  Verktygslåda är t,ex kompositioner, texter, tematiska idéer, formmässiga idéer, ljudidéer. Konceptuella förberedelser störs ofta men det är där magin och “uppkopplingen” uppstår. Info: http://mooniverse.se

JAM: SKRONK + MOONIVERSE
Vad händer om man blandar två grundämnen båda med rötterna i nuets magi? Ingen vet! Kom och lyssna!


MOONBUS CLUB en livemusikklubb med fokus på musik där det konstnärliga har högsta prioritet; exempelvis improvisationsmusik, samtida konstmusik, artpop, samtida jazz, gränsöverskridande musik, samtida opera/musikal, experimentellt/performance.
VI HÅLLER NUMERA till på KoM MUSIK & BAR; ett mysigt ställe med mycket bra mat, rättigheter och som sedan 2001 huserat massor med bra livémusik.

TID: Torsdag 2017.09.07, kl 19-22:30. OBS: Kom i tid – första akt kort efter öppnandet! Stället öppet till 01.
PLATS: KoM musik & bar, Karl Johansgatan 152, Göteborg
>http://kommusikbar.se >Länk till GoogleMaps  >Hitta:(Hpl Vagnhallen Majorna, Läge B, sedan gå åt söder ca 400 m, ca 6 min eller buss-hpl Orustgatan, gå åt norr ca 200 m)
INTRÄDE: Välj mellan 50-100 kr anpassat efter vad din ekonomi tål!
INFO: www.moonbus.se/moonbusclub/
MEDDELA gärna att du kommer på vår…
evenemangssida på Facebook
OBS: Mer info kan komma att tillkomma så signa upp på vårt mail-lista eller anmäl dig på Facebook-eventet.