Koncept

”Moonbus Club make more music of the highest artistic level possible to experience live in Gothenburg!”

INRIKTNING

Moonbus Club är en livemusikklubb, driven av musikskapare för musikskapare, med fokus på musik där det konstnärliga har högsta prioritet; exempelvis improvisationsmusik, samtida konstmusik, artpop, samtida jazz, gränsöverskridande musik, samtida opera/musikal, experimentellt/performance. Jämfört med tidigare Göteborgsbaserade aktörer inom besläktad inriktning har vi vår egna ingång i vad vi vill ge chans att hitta en publik; det är troligt att vi genremässigt sträcker oss lite längre och även om de flesta vi bokar är utbildade musiker är det konstnärskapet vi sätter i absolut främsta rummet; de som tänjer på gränser och går lite längre… Vi lägger stor vikt vid en jämställd sammansättning av akter. Moonbus Club är ett initiativ och projekt från föreningen Moonbus och de koncepttankar vi uttrycker på webbsidan för Moonbus gäller även för klubben.

På moonbus.se pratar vi om en speciell ”Moonbus Spirit” som handlar mycket om att skapa meningsfullhet via utforskande/skapande av djup, genom att så att säga uppleva fler dimensioner, både genom exempelvis konstnärliga uttryck och via medvetandegörande av underliggande filosofiska djup. Läs gärna mer på  http://moonbus.se/manifest.

Vi arrangerar event på månadsbasis; mer hinner vi inte med i dagsläget. Varje klubbkväll har vi ett par akter som får ca en halvtimme var att framträda och möjlighet till jam kan erbjudas. Vid intresse att framträda på klubben eller delta i jam kontakta oss via någon av våra kanaler.