MOONBUS CLUB ÄR PÅ KULTURNATTA 2019 TILLBAKA EFTER EN ÅRSLÅNG HÄNDELSERIK EXPEDITION OCH BEHÖVER ETT VÄRDIGT TEMPEL FÖR ÅTERINTRÄDET TILL JORDENS CIVILISATION! SOM TUR ÄR FINNS EN SÅDAN HELGEDOM I GÖTEBORG: DET MAGISKA KULTURTEMPLET! 

Inuti ett högt placerat bergrum i mitten av Majorna ligger nämligen en katedral; en gång fylld med vatten men numera fylld med förtätad mystik. Det är mörkt och stort, det är omslutet av berg men ändå i kontakt med något kosmiskt! Under Kulturnatta kommer publiken kunna uppleva dels Mooniverse och dels musikern och komponisten Jorge Alcaide Cepeda i Kulturtemplets brådjup. 

JORGE ALCAIDE CEPEDA
För Jorge Alcaide Cepeda är Kulturtemplet hemmaplan då det är han som lett projektet att omvandla en historisk arkitektur till en miljö för spännande event inom musik, performance och konst. Under Kulturnatta kommer han framföra en improviserad konsert/performance där ljud i mörkret skapar en ljusväg, en rituell guidning genom reservoaren, en profan andakt.

Teaser:

MOONIVERSE
Under Kulturnatta spelar Mooniverse för första gången i just dessa kosmiska valv. Inspirerade av miljön kommer en MÄSSA kanaliseras: COSMOS RECREATE REBOOT! En slags musikalisk grundforskning. Verktygen är förutom sång och instrument den unika miljön i sig. En ambient surroundupplevelse där ljuden upplevs med kroppen!

Duon Mooniverse, består av Mari Åkerblom (student på Internationella Masterprogrammet i sång improvisation på HSM: vokalkonstnär, pianist, ljudexperimentkonstnär, kompositör) och Ulrik Claesson (gitarr, bas, kompositioner och diverse ljudexperiment).

Teaser:

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MOONBUS CLUB
är en musikerdriven livemusikklubb med fokus på musik där det konstnärligt djupa har högsta prioritet; exempelvis improvisationsmusik, samtida konstmusik, artpop, samtida jazz, gränsöverskridande musik, samtida opera/musikal,experimentellt/performance.

PLATS: Denna gång huserar vi på KULTURTEMPLET, Kabelgatan 21, Göteborg (Skyltar och ljus vägleder sista biten) https://www.kulturtemplet.org/ 
TID: Kulturnatta, Fredag 2019.10.25, Två pass – kl 19 och 21. OBS: Kom i tid
INTRÄDE: Kulturnattaevent är gratis men frivillig donation är möjlig.
INFO: www.moonbus.se/moonbusclub/

OBS1: BEGRÄNSAT MED PLATSER! 20st platser finns. För garanterad plats: 1. Skicka meddelande. 2. Anmäl via Facebookeventet https://www.facebook.com/events/2554911474728541  →
evenemangssida på Facebook
OBS2: Lokalen är ganska ruff och det saknas toalett men stolar finns för publiken. Total speltid för båda akterna ca 1 timme.